byggfabriken

Hos oss hittar du allt som behövs för en lyckad renovering.  Alla de där speciella detaljerna för dig som renoverar ett äldre hus eller lägenhet. Bakelitströmbrytare, textilkabel, tidstypiska dörrbeslag, mässingsdetaljer, klinkergolv, linolja, färg, såpa och så mycket, mycket mer.

Vi måttillverkar också kök och inredningar enligt gamla principer och tillverkar fönster, dörrar, list och panel efter orginalförlaga.

Läs mer: www.byggfabriken.se


Referensuppdrag i området:
Molinvägen 3 (kök, fönster, innerdörrar, garageportar och ytterdörrar källarplan, kakel och klinker samt div. trycken och beslag, 2008)

Roslinvägen 37 (dörrhandtag, trycken och beslag; 2009)

himle_logo

 

Himle Kök designar och tillverkar köksinredningar, badrumsinredningar, grovkök, klädförvaring, skjutdörrspartier samt annan inredning efter önskemål.

Vi är specialister på tidsanpassade måttanpassade inredningar. Allt från 1920 tal till de senaste köktsrenderna. Vi har vår fabrik i Varberg där vi även har utställning och konstruktion. Vi tillverkar ca 130-150 kök om året. Leveranstiderna ligger normalt mellan 5-8 månader. Exakta leveransdatum lämnas alltid. Vi har inga återförsäljare utan all försäljning sker från kontoret i Varberg där vi är två man som på heltid ritar anpassade inredningar. Vi tillverkar ingenting utan att kontrollmäta på plats. Det faktum att vi inte har några återförsäljare gör att vi prismässigt är konkurrenskraftiga mot våra massproducerande kollegor.

Läs mer: www.himlekok.seReferensuppdrag i området:
Carl Larssons väg 8 (2011; köksinredning och specialsnickerier)

panelochlist

 

 

Panel & List aktiebolag startades 1965 och lagerför över 1000 olika lister, t.ex Furu, Teak, Mahogny, Ek, Björk och Körsbär.
Vi lagerför även plywood i Bok, Teak, Mahogny och Ek. Även små format.

På vårt hämtlager hittar ni Stockholms största utbud av lister!

 

Läs mer: www.panelochlist.seReferensuppdrag i området:
Molinvägen 3 (2008)

specialsnickerier

 

Specialsnickerier är ett företag i Vaggeryd som arbetar med just "specialsnickerier", vi har funnits i drygt tre år.

Vår maskinpark är anpassad för såväl planmöbler som massiva arbeten. Vi har även egen ytbehandlingsavdelning. Uppdragstyp kan vara enstaka objekt eller mer stadigvarande arbeten, långa eller korta serier.

Vår nuvarande kundkrets finns inom offentlig miljö som hotell/restaurang, affärsinredning, exklusiva köksinreden, arkitektkontor och givetvis även privatkunder.

Läs mer: www.specialsnickerier.nuReferensuppdrag i området:
Roslinvägen 37 (2009; köksinredning, garage- och ytterdörr samt väggskåp)

veckebo

Det unika med Veckebosågen är att vi hyvlar med gamla profiler.

Profiler som försvunnit ur marknaden, och som man finner i de flesta gamla hus (inklusive våra funkishus!).

Affärsidén är att sälja förädlat virke från de lokala skogarna i dimensioner och kvaliteter som är svår att finna på vanliga brädgårdar. Det har visat sig vara en utmaning som kräver mycket känsla, och givetvis, jobb. Ambitionen är att hyvla paneler, lister och foder med profiler från 1880-talet och framåt av högsta klass, till vettiga priser.

Brädgården tillverkar: Golvsocklar, Dörrfoder, Dekorlister, Bröstlister, Taklister, Paneler, Golv och Läkt.

Snickeriet tillverkar: Grindar, Badtunnor och Takrännor.

Läs mer: www.veckebosag.se


Referensuppdrag i området:
Hasselbergsvägen 32 (2008)