byggfabriken

Hos oss hittar du allt som behövs för en lyckad renovering.  Alla de där speciella detaljerna för dig som renoverar ett äldre hus eller lägenhet. Bakelitströmbrytare, textilkabel, tidstypiska dörrbeslag, mässingsdetaljer, klinkergolv, linolja, färg, såpa och så mycket, mycket mer.

Vi måttillverkar också kök och inredningar enligt gamla principer och tillverkar fönster, dörrar, list och panel efter orginalförlaga.

Läs mer: www.byggfabriken.se


Referensuppdrag i området:
Molinvägen 3 (kök, fönster, innerdörrar, garageportar och ytterdörrar källarplan, kakel och klinker samt div. trycken och beslag, 2008)

Roslinvägen 37 (dörrhandtag, trycken och beslag; 2009)

Edquists Förnicklings AB

Kontakt: Gränsbovägen 4, 152 42 Södertälje. Telefon: 08-550 347 06Referensuppdrag i området:
Molinvägen 3 (omförnickling av samtliga metalldetaljer, 2008)

 

handtrycktatapeter

Vi erbjuder: Rekonstruktion och nytryck av tapeter efter gamla tapetfragment. Rådgivning och tips inför tapetköpet. Stor kollektion av nyproducerade 1700-, 1800- och 1900-talstapeter och bårder. Ett unikt och omfattande lager av orginaltapeter och bårder från 1900-talets skiftande stilar och framåt.

För restaureringar av kulturhus, torp, hembygdsgårdar, herresäten o dyl där man inte har möjlighet att göra nytryck av befintliga tapeter har jag en stor kollektion tidstypiska tapeter och bårder i ett flertal passande färgsättningar. 

Förutom privatpersoner som vill återskapa äldre miljöer i sina hem eller söker något unikt, består mina kunder av antikvarier, arkitekter, yrkesmålare och scenografer som vill ha hjälp med att t ex återskapa en ursprunglig miljö eller med mina tapeter få en tidstypisk anda i filmer, på scenen eller inom reklamen.

Läs mer: www.handtrycktatapeter.seReferensuppdrag i området:
Molinvägen 3 (2008)

 

kulturbeslag

 

Alla detaljer är viktiga för helheten. Ett gammalt hus med moderna beslag har förlorat en del av sin själ. För att Du skall kunna bibehålla eller återskapa helheten tillverkar Eskilstuna Kulturbeslag nu många av de gamla beslagen för dörrar, fönster och köksskåp. Såväl handsmidda beslag av modeller från 1700- och 1800-talen som maskintillverkade beslag från 1860 till 1960.

De flesta artiklarna levereras från lager. Skulle Du inte finna just de beslag du söker kan vi kanske specialtillverka dem. Rekvirera vår katalog eller vänd dig till närmaste återförsäljare. Vi levererar beslag till kungliga slott, herrgårdar, kyrkor, hyreshus, villor, torp och vedbodar.

Läs mer: www.kulturbeslag.se


Referensuppdrag i området:
Molinvägen 3 (spanjoletter, gångjärn och beslag, 2008)

 

resinwood

Resin Wood återvinner och förädlar kulturhistoriskt intressanta byggnadsmateria och möbler tillverkade i gammal kärnfuru. Vi inriktar oss först och främst på spegeldörrar, fönster, fönsterglas, och beslag. Vi strävar efter att kunna ge våra kunder en bra paketlösning runt t.ex. ett dörr köp. 

Läs mer: www.resinwood.se


Referensuppdrag i området:
Molinvägen 3 (innerdörrar, div. trycken och beslag, 2008)