PÅMINNELSE: Föredrag om modernism

nyhetsbrev_hus
Nr. 194, söndag 24 januari 2016 [Nyhetsbrevshistorik] facebook

tisdagens föredrag om modernism


Villaföreningen har nöjet att bjuda in till ett föredrag med Thorbjörn Andersson tisdagen den 26 januari kl 19 i ljushallen i Södra Ängby skola.
 
Thorbjörn är Södra Ängbybo, praktiserande landskapsarkitekt och även professor i ämnet vid Sveriges Lantbruksuniversitet SLU Ultuna. Han har vid flera tillfällen skrivit om Södra Ängby, nu senast i den nyutkomna boken Södra Ängby - modernism, arkitektur, landskap (2015, Carlsson förlag). Thorbjörn kommer bl a att berätta om den internationella modernismen och hur dess tankegods kom att påverka hus- och landskapsarkitektur under mellankrigstidens Sverige. Föredraget landar i Södra Ängby som kanske är det tydligaste exemplet på hur den ibland hårda Europeiska modernismen fick ett mjukare och mer organiskt uttryck i den svenska funkisen.
 
Föreläsningen är gratis! För planeringens skull vore det dock bra med intresseanmälan till info@sodra-angby.se från de som planerar att komma och lära sig mer om varför det faktiskt ser ut som det gör hemma i Ängby. Välkomna!

 

Välkomna!

Styrelsen i  Södra Ängby Villaförening

 

Powered by AcyMailing